Drupalcon Szeged 2008 negyedik nap

Az utolsó nap is tartogatott néhány eszméletlen jó előadást, pusztán ezekért az előadásokért külön-külön is érdemes volt időt és pénzt áldozni a konferenciára.

Először is megtudtam hogy Novák Áron, és munkatársa Alex, igen sok munkát beleöltek abba, hogy a FeedAPI egy egyszerűsített, letisztult formája belekerüljön a D7-be. Személy szerint ezt csakis támogatni tudom. Nagy híve vagyok a feed-eknek és az aggregálásnak is. Ugyanitt bepillantást nyerhettem a ManagingNews fizetős szolgáltatásaiba és bizony nagyon tetszett. Kár, hogy az árazása az egekben van ($1000/hó) különben még engem is érdekelne.

Konstatni Kefer session-je (Developing flexible and modular JavaScript components) ismét hatalmas élmény volt. Habár hibaként felróható hogy borzasztóan figyelni kellett. 60 perc alatt elmondott kb. mindent amit a JS-ről tudni érdemes :) Na jó, kis túlzással.

Az Expert performance tuning panel számomra nem sok újat mondott, több előadó ugyanazt elmondta zanzásítva, amit korábban külön-külön is elmondtak.

A legutolsó előadással bajban voltam: nagyon nehezen tudtam választani a szemantikus web és az automatizált biztonsági ellenőrzésről szóló előadások között. Úgy tudom a szemantikus web-es előadás is jó volt, de egy pillanatra sem fogom megbánni hogy az utóbbit választottam. Barry Jaspan előadása bemutatta a statikus és dinamikus biztonsági analízis elméletét majd gyakorlatban is bemutatta, hogyan talált meg egy hibát a Drupal 6.0-ban a fentiek segítségével. Meg sem próbálom ismertetni itt ezeket a technikákat, hiszen én is csak most ismertem meg, de akit kicsit is érdekel a biztonságtechnika az nézzen utána, megéri!

Ezennel befejezem a DrupalCon Szeged 2008 post sorozatomat, aki lemaradt róla sajnálhatja, de vigasztalódhat a hivatalos konferencia oldalra feltett videókkal és prezi anyagokkal:

http://szeged2008.drupalcon.org/program/sessions
(az anyagok feltöltése folyamatosan történik)

Képek 4