Magamról

Ez az első bejegyzés. 2008. január 10-e éjfél van.

Egy hét múlva, 17-én lesz az államvizsgám, pontosabban a diplomatervem védése. Ha sikeresen abszolválom, akkor a Budapesti Műszaki Egyetem diplomás mérnök informatikusa leszek.

UPDATE: sikeresen megvédtem a diplomámat, most már mérnök vagyok!

Bár ez egy személyes blog, és nincs vele konkrét célom, de terveim szerint néhány érdekes dologról fogok itt írni: web, humor, póker, tőzsde, szövegbányászat, filmek.

Web

Már az egyetemre úgy érkeztem, hogy az Internet volt a mindenem! Először megtanultam programozni és készítettem néhány weboldalt magamnak. Aztán mások is felkértek erre, lett néhány ügyfelem. Dolgoztam is, Magyarország egyik legnevesebb online média cégénél, a Kirowski-nál. Az elmúlt kb. 1 évben pedig belekóstoltam az online marketing világába is.

Úgy döntöttem, hogy az egyetem után nem keresek munkahelyet, hanem internettel kapcsolatos vállalkozásokból szeretnék majd megélni. Azért fogalmaztam ilyen általánosan, mert sok különböző tervem van, amiket szépen sorban megpróbálok majd megvalósítani. Nem biztos, hogy minden sikerül (biztos hogy nem minden sikerül), de én mindent megteszek majd. Ebben a blogban többek között erről is szó lesz, folyamatosan beszámolok majd az internettel kapcsolatos munkámról.

Érdekességek, humor

Imádom a neten található vicces dolgokat, leginkább a videókat. Úgy tervezem, hogy a legújabb gyöngyszemeket ide is felteszem.

Póker

Amikor 2007 elején megismertem a szabályait, azonnal megszerettem a No Limit Texas Holdem Poker-t. Azóta többé-kevésbé folyamatosan játszom az interneten. Legnagyobb nyereményem 2007 nyarán volt, közel $1200-t nyertem, amikor egy 470 fős bajnokságon első lettem. Utána kicsit alábbhagyott nálam a póker láz.

De terveszem hogy elolvasok néhány könyvet és újult erővel (és tudással) ismét elkezdek játszani.

Befektetések, tőzsde

Jelenleg nem tőzsdézem, de érdekel a téma. Egy nagyon jó barátom, Ricsi, viszont aktívan tőzsdézik. Ismeri a legtöbb piacot, iparágat és pénzügyi terméket. Sokat beszélünk róla, mindig nagyon izgalmas dolgokat mond. A közeljövőben én nem fogok bele a tőzsdébe, de hosszútávon nagyon is lehetséges!

Szövegbányászat

Ezzel a témával csak mostanában ismerkedtem meg, de roppant izgalmas dolog. Egy egyszerű TF-IDF alapú, koszinusz hasonlóságra épülő dokumentum-összehasonlító el is készült, de a közeljövőben sajnos nem nagyon lesz időm ezzel foglalkozni. De alig várom, hogy ismét belevágjak.

Filmek

Régebben sokat jártam moziba, mostanában kevésbé. Azért a legnagyobb filmeket mindig megnézem, és majd megírom a véleményem. De előre szólok: nem vagyok egy kritikus alkat, általában jó véleményem van a filmekről.

Nagyjából ennyi. Hogy milyen gyakran és milyen arányban fogok írni a fentiekről, fogalmam sincs, majd kiderül.