.HU domain regisztráció szinte azonnal június 1.-től

Állítólag a mai naptól (2011.06.01.) sokkal gyorsabban lehet .HU domaint regisztrálni. A lényeg, hogy szinte azonnal használatba lehet venni a domaint, míg a tényleges delegálásra (azaz amíg papíron is a nevünkre kerül a domain) várni kell 8 napot.

Még nem teljesen egyértelmű ez a folyamat, ezért gyorsan letesztelem egy új domainnel.

Update 1: A banki átutaláshoz 1 nap kellett. Ezután indulhat a regisztráció. A regisztráció megindítása után 2 nappal lehet használatba venni a domaint, legalábbis ezt ígérték. Meglátjuk...

Update 2: Az ígérettel ellentétben nem kellett várni két napot, a regisztrációs díj megérkezése után 1 nappal már használatba lehet venni a domaint. Így technikailag végre megoldható, hogy bankkártyás fizetés esetén már másnap használni lehet a friss domaint. Bár lehetne jobb is, (.COM azonnali regisztráció), azért ez is nagy előrelépés egy rugalmasabb magyar internet irányába.

3 hozzászólás

Az elmúlt néhány nap

Az elmúlt néhány nap tapasztalata alapján, onnantól számítva, hogy a regisztrátor beadta az igényt, kb 5-6 óra után használhatóvá válik a domain név.
Tehát elvileg ha reggel kifizeted és elküldöd a doksikat a regisztrátornak, akkor délután már használhatod is a domaint - persze ehhez kell az is, hogy a regisztrátor minél gyorsabban feldolgozza az igényedet, mondjuk legyen neki egy online rendszere :)