Mi történt a Facebook Like-al?

Zoli barátom az F1világ.hu-nál szombat délelőtt 10:30-kor írt egy email-t, hogy nem megy az oldalon a Facebook Like gomb, nézzek rá mi lehet a gond. Ha rákattintok felvillan a számláló, de rögtön vissza is áll alapállapotba.

Hamar kiderült, hogy nem minden cikket érint, de elég sokat, az F1világnál legalább a cikkek felénél ez van.

Hamar kiderült az is, hogy nem csak minket érint a dolog. Az Index-en sem megy a Like sok helyen, az Origo-n sem, és a SocialTimes.hu oldalon sem. És senki nem szól egy árva szót sem a neten.

Néhány példa, ahol nem megy a Like gomb

Index
Origo
HVG
SocialTimes.hu
F1világ

Aki tud szavazni a „Tetszik” gombbal, írjon hozzászólást, hogy nála megy. Mert én még nem találkoztam senkivel (a szűk baráti körömben) aki tudott volna lájkolni.

Az első észlelés óra eltelt több 48 óra és még mindig nem mennek a gombok. Az internet világában 2 óra leállás már világvége :)

Mi történt?

Két ötletem van, de mindkettő elég X-akta szerű.

A) A napokban vezette be az Index és az Origo az oldalain a Like gombot és ez olyan váratlan terhelést adott egy Magyarországért felelős Facebook szervernek, ami pár nap alatt lebénította a működést (beteltek a merevlemezek)

B) Valami titkos összeesküvés van a háttérben, mert az esemény nagyjából egybeesik azzal, hogy tömegesen lehet regisztrálni a keresőóriás új, közösségi szolgáltatására, a Google+ oldalra.

Szerintetek mi áll a háttérben?

9 hozzászólás

Igen, itt megy.

Igen, itt megy.

Én is tapasztaltam pár

Én is tapasztaltam pár oldalon, viszont fura, ha a rossz like-os url-t beírod Facebook Lint-be, akkor utána megy.

Nálam sem megy a FB lájk

Nálam sem megy a FB lájk most. Viszont nekem sokszor a +1 is nagyon lassan jön be, vagy be sem jön. Nálatok mindig rendesen betöltődik?