Tömeges node műveletek

Összegyűlt pár apró ötletem, ami a mindennapi Drupal használat vagy programozás során jól jöhet. Úgy döntöttem indítok egy drupal gyors tippek sorozatot, ahol ezeket leírhatom. Ennek első eleme ez a post.

Véletlenül bukkantam a hook_node_operations hook-ba, amivel kiegészíthetjük az admin/content/node oldalon azt a legördülő listát amivel egyszerre több node-on végre tudunk hajtani egy műveletet.

Hasznos lehet például saját node fejlesztésénél, ha az a node típus igényel ilyen funkciót. De már meglévő node típusokra is implementálhatjuk, ha az adott oldalon egy műveletet gyakran végeznek el a node-okon. El tudok képzelni olyan szituációt, ahol például jól jönne a hozzászólások tiltása tömeges művelet.

A hook_node_operations használata egyszerű, felesleges itt ismételni azt ami egyértelműen le van írva a fenti api.drupal.org-os linken.

Ha van hasonló tippetek várom a hozzászólásokban.

4 hozzászólás

És ha pl. teljesen egyedi

És ha pl. teljesen egyedi admin oldalakat szeretnél gyártani, a http://drupal.org/project/views_bulk_operations modullal bármely nézetbe hozzáadhatsz hasonló checkboxokat.

Hát ez tök jó, kösz a

Hát ez tök jó, kösz a tippet! Pont arra gondoltam, hogy mennyire szuper lenne views listáknál használni ezt, de remélni sem mertem hogy van rá megoldás.

Épp most próbáltam ki, és első ránézésre teljesen jól működik.

A Drupal (+CCK+Views) rugalmassága néha már ijesztő :)

Szia! Én ilyen dolgot még

Szia! Én ilyen dolgot még sosem csináltam, pedig most nagy szükségem lenne rá, hogy többszáz node-ban kikapcsoljam a hozzászólásokat.
Hogyan csináljam?
Nem találom a developers/hooks útvonalat sehol... hova illesszem be a kódot?

Előre is köszi a segítséget!