Gyors Firefox?

UPDATE: http://edgarpe.hu/Gyors_Firefox#comment-16

UPDATE 2: http://edgarpe.hu/Firefox_vs_Opera_vs_Safari

Az EMACS után szabadon: "A Firefox egy kiváló oprendszer, már csak egy jó böngésző kéne bele."

Viccet félretéve, szuper kis böngésző a kedvenc tűzrókánk, és ha valami mégsem jó, azt javítja a kiegészítő-áradat egy tagja. És ha nincs megfelelő, még mindig írhatunk egyet.

De ahogy általában lenni szokott, minden jóban van valami rossz. Tűzróka esetén ez a sebesség, ugyanis lassúcska szegény. Ez főleg a modern AJAX-os oldalaknál látszik. Eddig ezt csak érezni lehetett, nemrég azonban már mérni is lehet.

John Resig, a jQuery alkotója, készített egy javascript teljesítmény mérőt, Dromaeo néven. Néhány, javascript-ben végzett, bonyolult matematikai művelet elvégzésének sebességét méri az oldal. Bármilyen mozilla böngészővel használható, ezen a címen: http://dromaeo.com

Kíváncsi lettem, összehasonlítottam a gépemen lévő böngészőket. Az eredmény magáért beszél:

Firefox 2.0.0.14: kb. 14000 ms
Opera 9.27: kb. 5000 ms
Safari 3.1.1: kb. 2500 ms

Hát ez bizony szépen mutatja, hogy lassú az FF. Eszembe jutott, hogy egy barátom mesélte, hogy kipróbálta a Firefox 3 legújabb beta verzióját és gyorsnak találta. Gondoltam egy próbát megér. Hm, a beta5-re azt írják, hogy "dramatic speed improvements". Kezd érdekelni ez a dolog.

Nos, nem húzom tovább az idegeket. Firefox 3 beta 5 alatt a dromaeo teszt alig több mint 2000 ms alatt lefutott. Ha jól számolom, ez kb. 700%-os gyorsulás. Kezdetek nem rossz :) És a két legfontosabb addon, az AdBlockPlus és a WebDeveloper már megy rajta!

Viva, Firefox!

3 hozzászólás

Oké, lefuttattam a linkelt

Oké, lefuttattam a linkelt opera verzióval is:
Opera 9.5 beta (build 9937): kb. 2900 ms

Illetve frissítettem a post-ot, mert egy elég régi Safari-val mért eredmény volt előbb. A legújabb Safari bizony elég gyors! Úgy látszik a Firefox beta, az Opera beta és a legfrissebb stabil Safari nagyjából egy súlycsoport, és villám gyorsak.