Drupal SEO modulok előadás

UPDATE: Az előadást elhalasztottuk, részletek lent. Bocsi, rajtam nem múlt a dolog.

UPDATE 2: Végül meg lett tartva az előadás. A bemutatott keresőoptimalizálás moduloknak pedig készítettem egy külön oldalt: Drupal SEO modulok.

Most csütörtökön, a Budapesti Drupal felhasználói találkozón (ismertebb nevén DUG) előadást fogok tartani „Drupal SEO modulok” témában. Lesz majd hivatalos bejelentés drupal.hu-n helyszínnel és időponttal, itt most csak a témát vázolnám röviden:

  • Rövid bevezetés a keresőoptimalizálásba
  • Általános megfontolások, amit minden weboldalnak figyelembe kellene venni
  • Drupal keresőoptimalizálás modulok ismertetése csoportokra bontva: URL menedzsment, Meta adatok, integráció, tartalom ajánlás, megosztás, stb...
  • Egy apró módosítás a Drupal magon
  • A saját fejlesztésű Google Rankings modul bemutatása. A készülő modul statisztikát ad a Google találati oldalakon a helyezésünkről, anélkül, hogy a Google szervereit lekérdeznénk, vagy bármely külső adatot használnánk.

Gyertek, jó lesz.

13 hozzászólás

Szia! A Google Rankings

Szia!

A Google Rankings modulod hol érhető el? A Google nem találja. :S

Most igényelem a CVS

Most igényelem a CVS account-ot. Úgy tűnik ez hosszadalmasabb folyamat, mint gondoltam. Ha érdekel a modul, írj egy email-t (vagy kapcsolat link itt) és szívesen elküldöm.

Mondjuk az durva, hogy

Mondjuk az durva, hogy mennyire nem adnak CVS accountot nem? A core-ban mit kell módosítani? Erre nagyon kiváncsi vagyok.

Ne várj lélegzetvisszafojtva

Ne várj lélegzetvisszafojtva a core módosításra, nem akkor nagy szám. De most már csakazért sem írom ide le ;)

A holnapi Drupal Users

A holnapi Drupal Users Group-ot elhalasztjuk. Az érdeklődés megvan a téma iránt, csak sokan nem tudnának eljönni így nyáron. Inkább bevárjuk őket is az előadással.

A készülő modult viszont közzéteszem néhány napon belül valamilyen formában.

Remélem, hamarosan meg tudod

Remélem, hamarosan meg tudod tartani az előadást, és lesz közvetítés is. Nagyon érdekel a témád. Meg a core módosításod is. :D

Hát az bizony csak

Hát az bizony csak szeptemberben lesz. Kitartás, addig inkább strandoljunk :)